Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Życie studenckie
dodany przez
Aneta123167, w Życie studenckie
-
Podobna zawartość
-
Przez Prawnik1lvl
No właśnie...Co byłoby lepszym wyborem myśląc o przyszłości w analityce biznesowej, controllingu czy analityce finansowej? Zastanawia mnie różnica pomiędzy nimi i poziomem matematyki na każdym z nich. Jak to wygląda na informatyce, informatyce i ekonometrii oraz na finansach i rachunkowości? Co wydaje się być najlepszą drogą, kiedy nie myśli się o karierze programisty? Spotkałem się z opiniami, że informatyka byłaby dobrym wyborem, kiedy chciałoby się podjąć pracę w finansach jak i za takimi które mówiły, że o wiele lepszym wyborem byłby fir czy iie. Z drugiej strony, BI jest o wiele bardziej zinformatyzowane, a jednak to dział finansowy...
Co wy o tym sądzicie?
-
Przez Valentine
Mam na imię Valentyn, 18 łat.
Jestem zainteresowany w kierunku Grafika w Polsce (nestacjonarne studiowanie) i pracą\stażem w tym samym kierunku.
Może to być studiowanie online w języku angielskim albo coś podobne...
Priorytetem są duże miasta, przede wszystkim Warszawa.
Jeśli masz opcje w innych krajach, proszę je również zaoferować, tylko konkretnie.
Dzięki za radę.
-
Przez Przemysław Pierożek
Witam mam do napisania pracę naukową jednak najpierw potrzebuje statystyk z tej ankiety, bardzo proszę o pomoc! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmJcV4wXV3CO1MX5dWZHt7_kuoFZKsrbQoNAeYm5OpeDggHA/viewform
-
Przez Krzysztof Ronowicz
Witam. Na wstępie napiszę że ukończyłem technikum informatyczne. Mam wiedzę z zakresu kwalifikacji : E12, E13, E14. Mam pytanie do osoby która studiowała informatykę inżynierską (najlepiej UMK, gdyż tam zostałem przyjęty).
Co warto sobie przypomnieć? Tak, tak, obszerny materiał, zobacz sobie plan zajęć, będziesz wiedział. Sęk w tym że niewiele rozumiem pod pojęciem "matematyka dyskretna etc.". Inaczej, co jestem w stanie,co zdążę sobie powtórzyć by dobrze wejść w ten kierunek studiów? Języki programowania, coś w ten deseń??
Dziękuję z góry za konkretne odpowiedzi :), pozdrawiam.