-
Podobna zawartość
-
Przez kuba251
Cześć wszystkim moja sytuacja jest trochę skomplikowana, ale liczę na waszą pomoc.
Jestem studentem 2 roku i pracuje w branży, dotychczas dzięki nauce zdalnej oaz IOS mogłem pracować pełnoetatowo, dodam, że studiuje na co dzień w Opolu, a pracuje w Poznańskiej korporacji, na moim kierunku nie ma możliwości przejścia na zaoczne, wracamy w październiku mury uczelni, ale pomyślałem o kilku wyjściach:
Studia eksternistyczne, zwłaszcza że u rodziców krucho z pieniędzmi i wspomagam ich, jak tylko mogę.
Przeniesienie do Poznania na studia, ale nie wiem, jak miałoby to wyglądać pod kątem logistycznym, zaliczenia egzaminów itp.
Rozpoczęcie studiów od nowa w Poznaniu-strata roku, nie wiem, czy można to jakoś "nadgonić" ?
Rezygnacja z pracy i powrót na studia -mam dostać awans i podwyżkę w ciągu kilku miesięcy więc trochę mi szkoda odpuścić.
Poczekać na następny lockdown i zdalne studia-trochę pół żartem pół serio, ale różnie może być.
Inne rozwiązania, o których nie pomyślałem ?
-
Przez Magda654435
Cześć. Dostałam się na architekturę w języku polskim na Politechnikę Poznańską i architekturę w języku angielskim na Politechnikę Gdańską. Maturę z rozszerzonego angielskiego zdałam na 80%, nie mam certyfikatów. Uważacie, że dałabym radę studiować po angielsku? Czy są tu jakieś osoby, które studiują na pg lub pp o chciałyby się wypowiedzieć jak to wszystko wygląda? Ktorą uczelnię bardziej polecacie?Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
-
Przez Hejoo
Hej wszystkim, kilka lat temu zdawałem maturę , od 2 lat mieszkam i pracuje(agencja reklamowa) w Poznaniu, chciałbym rozpocząć w tym roku studia zaoczne w moim mieście, interesuje mnie szczególnie marketing/biznes/reklama. Widziałem na kilku forach wzmianki o kierunku zarządzanie i prawo w biznesie na UAMie, patrząc po sylabusie ciężko stwierdzić co to są za studia (zajęcia z ekonomii, prawa, psychologii, socjologii, zarządzania) więc może przynajmniej będzie to dobre miejsce do networkingu ?.
Dodam także że bardzo poważnie myślę o starcie własnej firmy w ciągu najbliższych kilku lat i fajnie byłoby studiować coś co będę mógł zastosować w praktycznym działaniu.
-
Przez ania8
Witam,
mam pytanie dotyczące rekurtacji online na UAM w Poznaniu. Otóż nie wiem jak zaznaczyć pierwszy wybór kierunku. Zapisałam się na 5 kierunków, lecz nie wiem po czym bedzie wiadomo , który jest moim pierwszym wyborem. W zakładce 'moje zapisy' kierunki ułożone są alfabetycznie, więc nie wiem , który bedzie brany jako pierwszy wybór. Bardzo zależy mi na szbkiej odpowiedzi, z góry dziękuję.
-
Przez A2001
Są tu może studenci wydziału prawa i administracji z Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu ?
Jaki kierunek studiujecie ? I jakie macie opinie ?
-