Skocz do zawartości
blitzpl1

Podział na grupy po I semestrze

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jak wygląda podział na grupy np. w II semestrze? Jest taki sam skład jak w I czy ponownie jest robiona lista? Z góry dziękuje ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało informacji. Na grupy? To jeszcze coś takiego istnieje? Nie macie zapisów w systemie na wybrane przez siebie zajęcia? Czy chodzi o grupy językowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. na moim kierunku jest np. 240 osób (było -_-) i te 240 osób jest podzielone na x grup. Oczywiście były zapisy na zajęcia z języka obcego, socjologii/filozofii itd. ale chodzi mi o te główne grupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, to u mnie było na odwrót. Na roku 100 osób. Każdy zapisywał się na jaki przedmiot chciał. Mieliśmy zrealizować w ciągu 3 lat kanon plus przedmioty dodatkowe. Mieliśmy również warunki kiedy można realizować dany przedmiot i minimum pkt USOS. Nie wiedziałem że są jeszcze takie uczelnie gdzie przedmioty są narzucone. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka przedmiotów jest narzuconych z góry a resztę trzeba wybrać - gdzie i jaki się chce mieć WF, socjologia czy filozofia, analiza interaktywna czy tradycyjna itd. Ale właśnie duża część tych przedmiotów narzuconych z góry jest realizowana w grupach o których wspominałem, m.in. ćwiczenia i laby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wówczas podział na grupy był wg kolejności alfabetycznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zawsze był podział według kolejności alfabetycznej po nazwiskach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Wydaje mi się, że zapotrzebowanie na takie usługi może być spore, ponieważ współcześnie ludzie żyją w stresie biurokratyczno-geopolityczno-korporacyjno-jakimśtam, mówi się o kryzysie zdrowia psychicznego itp. Oczywiście w przypadku poważniejszego kryzysu albo np. depresji czy różnego rodzaju zaburzeń niezbędna jest profesjonalna terapia psychologiczna, czasem medyczna, ale różnego rodzaju doradztwo może pomóc osobom zdrowym radzić sobie z tym całym stresem.  Poza tym firmy zaczynają zwracać uwagę na kompetencje miękkie, może być potrzeba np. organizacji szkoleń dla pracowników. 
    • Jest podobny kierunek na, UP w Krakowie "Filozofia rozwoju osobowego z elementami psychologii". Wprawdzie to nie Śląsk, ale zawsze jakaś opcja
    • Witam.Czy studiował ktoś ekonomię lub zarządzanie na UR w Krakowie?Chciałbym się dowiedzieć jaki tam jest poziom nauki i czy ciężko zaliczyć semestr.Interesuje mnie też poziom języków obcych. Dzięki wielkie za odpowiedzi,pozdrawian
    • Może Ci być cieżko wyjechać po studiach, jeśli chcesz pracować w zawodzie. Warto jednak dodatkowo wziąć pod uwagę wyjazd na studia za granicę lub po prostu przebranżowienie się Dużo zależy do tego, czy chcesz wyjechać na stałe za granicę, czy zależy Ci na tym, aby po prostu sobie dorobić, a później wrócić do Polski. Moja znajoma zdecydowała się na wyjazd na kilka lat za granicę jako opiekunka do osób starszych, dzięki temu udało się jej zarobić szybciej kwotę, której potrzebowała. Wiem, że wyjeżdzał i była bardzo zadowolona
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.