Lektorat z j. angielskiego na poziomie B1 czy B2?
dodany przez
dora110, w Rekrutacja
-
Podobna zawartość
-
Przez Karolka98
Wiecie może czy na każdych uczelniach/studiach II stopnia jest jezyk obcy? Czy jest jakaś uczelnia na której na studiach II stopnia nie ma języka obcego? Szczerze to męczą mnie takie zajęcia, które nic nie wnoszą bo każdy jest na innym stopniu zaawansowania... Mimo że na studiach licencjackich był na początku test który weryfikował poziom to w praktyce i tak to nie działało bo każdy umiał język angielski na innym poziomie przez co mam wrażenie że nic nowego się nie nauczyłam a wręcz cofnęłam do tyłu przy takiej nauce..
Ps. Czy orientuje się ktoś jeszcze w temacie studiow magisterskich ale prowadzonych w całości online? Są jakieś uczelnie które mają taki format studiowania?
-
Przez The Empire
Czy orientuje się ktoś może jak na Uniwersytecie Rzeszowskim zarejestrować się na lektorat i wf ( o ile trzeba to robić przed początkiem studiów?). Jestem całkiem zielony i nie mam pojęcia czy to w ogóle konieczne i jak to się robi. Szukałem na stronie uczelni, ale nic o tym nie ma. Wiem, że inne uczelnie mają system elektroniczy usos, że są jakieś żetony itp..., ale w przypadku rzeszowa czegoś takiego nie znalazłem. Jest tylko wirtualna uczelnia, ale do posiadania konta trzeba mieć legitymację studencką, a jako, że dopiero zacznę pierwszy rok takowej jeszcze nie mam. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział jak jest z lektoratami i wf, oraz czy jest coś jeszcze, co trzeba internetowo rejestrować np. przedmioty jakie się wybiera? Dodam, że mój kierunek to prawo, stacjonarne 5 letnie, o ile taka informacja ma jakiekolwiek znaczenie.
-
Przez XDDDDDDD
Czy rozszerzenie angielskiego ma jakikolwiek wpływ na punkty z niego które wliczają się do rekrutacji? Na stronie z formułą do obliczania punktów nic nie znalazłem, ale strona rekrutacyjna która sama oblicza punkty bierze to pod uwagę przy wyborze kierunku informatycznego na MiNi
-
Przez Mariusz123
Cześć wszystkim. Nazywam się Mariusz Suder.
Chciałem polecić fajny program do nauki dowolnych języków Speaking Teacher
Znajduje się w nim dużo przygotowanych materiałów do nauki angielskiego, niemieckiego i rosyjskiego.
Poza tym Speaking Teacher jest wyposażony w edytor tekstowy dzięki czemu można przygotować własne testy w dowolnych językach.
By w pełni korzystać z programu potrzebne są zainstalowane głosy SAPI5, na mojej stronie znajdują się linki do pobrania darmowych lub testowych głosów w różnych językach.
Programu może również funkcjonować w specjalnym w trybie dla niewidomych wówczas Speaking Teacher mówi wszystko co potrzebne.
Speaking Teacher AB3 w pełni funkcjonalnej wersji testowej dostępny jest na stronie (system Windows):
https://www.sudermariusz.com.pl/polski/speakingteacher.html
a tu bezpośredni link do pobrania:
https://www.sudermariusz.com.pl/download/instaler_st_ab3.exe
-
Przez Karol19447
Postanowiłem studiować dietetyke i zakwalifikowalem sie do PSW w Białej Podlaskiej i na Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach... Czy ktoś studiował na tych uczelniach (na innym lub podobnym kierunku) i mógłby wyrazić opinie o uczelni, poziomie nauczania, stypendiach...?
-