Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Powtarzanie semestru i co dalej?
dodany przez
charlotte_1304, w Dziekanat i organizacja studiów
-
Podobna zawartość
-
Przez evi231
Hej, jestem na 2 roku studiów na 4semestrze i obawiam się że nie zaliczę tego semestru. Może ktoś pomoc? Ogólnie raczej na pewno nie uda mi zaliczyć 3 przedmiotów głównie przez nieobecności. Nie wiem co zeobic, mam tez warunek z jednego przedmiotu z 3 semestru i chciałam wziąć z tego samego przedmiotu z 4 semestru teraz (angielski). Pytanie co mogę zrobić i czy jestem skazana na powtórzenie semestru czy jest szansa ze dostałabym się na 3 rok z zaliczaniem tych 3 przedmiotów? Bo nie wiem jak to wyglada z tego co wiem to można wziąć 2 warunki na semestr tylko. Proszę o pomoc :/
Ps. Jeśli wzięłabym powtórzenie tego 4 semestru to jak to by wyglądało? Musiałabym czekać aż rocznik niżej skończy 3 semestr i zacznie 4 a ja z nimi? Bo to by się wiązało z tym ze musiałabym czekać pol roku. Czy jakoś inaczej?
-
Przez charlotte_1304
Cześć wszystkim Obecnie jestem w trakcie powtarzania 2 roku studiów (4 semestr) z powodu niezaliczenia jednego przedmiotu. Na dzień dzisiejszy mam zaliczony cały pierwszy rok oraz trzeci rok wraz z praktykami. Chciałam zapytać czy jeśli w sesji letniej uda mi się pozytywnie zaliczyć powtarzany przedmiot to co dalej w takim wypadku? Czy muszę po raz 2 powtarzać trzeci rok, a tak właściwie to realizować tylko różnice programowe na trzecim roku? Czy też istnieje jakaś możliwość powrotu na rok 4? Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
-
Przez apolla_132
Dzień dobry
Obecnie jestem studentką 2 roku, ale może zacznę od początku jak do tego doszło. W ubiegłym roku akademickim byłam warunkowo na 3 roku, ponieważ nie zaliczyłam jednego egzaminu na 2 roku. Niestety w wyniku różnych zdarzeń losowych, m. in. również pandemii też nie udało mi się zdać tego egzaminu. We wrześniu tego roku złożyłam wniosek o powtarzanie roku, który został zaakceptowany przez dziekana. W wyniku czego zostałam cofnięta na 2 rok studiów i muszę powtórzyć IV semestr (jeden przedmiot). Na szczęście pozostałe egzaminy zarówno z 2 jak i z 3 roku mam zdane. Ale jestem trochę załamana... miałam być na 4 roku a teraz jestem na 2 roku i nie do końca wiem jak to wszystko się potoczy. Chciałam zapytać czy jeśli udałoby mi się w tym roku zdać egzamin z powtarzanego przedmiotu, to istnieje możliwość składania wniosku do dziekana o przywrócenie na 4 rok studiów (VII semestr)? Tak naprawdę ten 3 rok mam zaliczony i po prostu musiałabym go przeczekać po czym wrócić normalnie na studia za rok. Ewentualnie za zgodą dziekana realizować niektóre wybrane przedmioty z 4 roku. Dziękuję za odpowiedź.
-
Przez karolaa97
Hej jestem studentką 3 roku. Mam następujący problem. Z semestru letniego 2 roku miałam niezaliczony warunek i przeszłam warunkowo na 3 rok. Niestety przez problemy osobiste nie udało mi sie zaliczyć tego warunku i automatycznie oblałam tez 3 rok semestru zimowego. Złożyłam wniosek i od 1 marca będę powtarzać semestr letni. I moje pytanie jest następujące: co z tym obecnym zimowym semestrem? Czy jest możliwość tez go powtórzyć od października tego roku?
Troche zagmatwałam ale bardzo prosze o odpowiedz bo niesamowicie się stresuje co będzie dalej. Z góry dziękuje
-
Przez karolaa97
Witam, jestem na III roku. Studiuje dziennie na Uniwersytecie w Kielcach. Mam pewien problem. Otóż z przyczyn prywatnych (ciężka sytuacja rodzinna) nie mogę uczęszczać na zajęcia w tym semestrze. Już wszystko zawaliłam, zdaje sobie sprawę, że tego nie naprawie i już nic nie pozaliczam. I teraz pytanie: co zrobić bym nie została skreślona z listy studentów? Myślałam o urlopie dziekańskim ale z tego co czytałam w internecie, mając warunek (a mam go z praktyk z semestru letniego II roku) raczej go nie dostanę. Praktyki powinnam zrobić w wakacje ale niestety już wtedy moje problemy nie pozwoliły mi na ich zaliczenie. Mam czas na zaliczenie ich do końca stycznia, wszystko mam już ogarnięte wiec będą zaliczone w terminie. Słyszałam tez o powtarzaniu semestru, ale nie wiem czy można ze wszystkich przedmiotów (pewnie zreszta tez sporo by to kosztowało). Wiem, ze zawaliłam ale niestety z przyczyn ode mnie niezależnych. Oceny mam dobre z pozostałych semestrów, te praktyki to mój pierwszy warunek. Nigdy nie miałam nawet poprawki a co dopiero... zależy mi na tych studiach bo jednak kawałek życia na nie poświęciłam ale nie mam pojęcia co teraz zrobić... Wiem tez o takiej opcji jak wznowienie studiów np za rok ale nie chce utracić statusu studenta (jest z tego sporo przywileji). Bardzo prosze o pomoc Pozdrawiam
-