Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
liceum Mat-inf-ang czy mat-fiz-inf?
dodany przez
Lucyjka, w Matematyczno-informatyczne
-
Podobna zawartość
-
Przez Francis27
Witam!
Wiem, że jest dopiero styczeń i do rekrutacji na nowy rok akademicki jeszcze daleko, ale już teraz zastanawiam się dość intensywnie nad kierunkiem studiów. Biorę pod uwagę między innymi nad: fizykę techniczną (Wydział Inżynierii Materiałowej i Fizyki), Energetyką oraz kierunkiem Odnawialne Źródła Energii i Gospodarka Komunalna (Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki) na Politechnice Krakowskiej. Z tych trzech najbardziej interesuje mnie (pod względem treści) fizyka techniczna, mimo, że progi są tam najniższe z tego zestawienia.
Czy ktoś z tu obecnych forumowiczów wie coś o wydziałach, kierunkach itp? Interesują mnie wszystkie informacja, opinie i spostrzeżenia, a najbardziej relacje z pierwszej ręki
-
Przez zIaMaL
Witam.
Jestem tegorocznym maturzystą oraz wybieram się na studia informatyczne. Dostałem się na trzy uczelnie mianowicie Politechnikę Wrocławską (Informatyka Techniczna) , Politechnika Krakowska (Informatyka) oraz WAT (Informatyka). Za Wrocławiem przemawia fakt, że uczelnia jest w czołówce, ale wolałbym być na zwykłej informatyce, ponieważ z tego co się dowiedziałem to Informatyka techniczna jest bardziej ukierunkowana w Elektronikę, co mnie dosyć średnio interesuje. I moje pytanie co byście mi polecili w podanej sytuacji? Czy informatyka techniczna jest bardziej kierunkiem związanym z elektroniką niż informatką?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Maciej778
Witam, sytuacja wygląda tak, że zaniosłem na Politechnikę Białostocką wszystkie niezbędne dokumenty razem z oryginałem świadectwa maturalnego. W międzyczasie, dostałem się do Warszawy i chciałbym zabrać świadectwo z Białegostoku, aby móc przekazać je do Stolicy.
I tutaj nasuwa się pytanie czy odebranie dokumentów załatwiane jest od ręki (to znaczy: przyjeżdzam, proszę o wydanie dokumentów i je dostaję), czy trzeba składać rezygnację pisemnie?
Na stronie Politechniki Białostockiej widziałem dokument rezygnacji ze studiów, ale dotyczy ona STUDENTÓW, a ja jeszcze nie jestem STUDENTEM, tylko kandyduje na takiego.
Czy mieliście podobne doświadczenia? Jeśli tak to jak to załatwiliście?
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
-
Przez Damien8
Witam.
Mam problem z wyborem kierunku, czas mam do poniedziałku 24.08. Dostałem się na elektrotechnikę na politechnice rzeszowskiej oraz na informatykę na uniwersytecie rzeszowskim.
Problem jest taki, że niby chciałbym pracować w szeroko pojętej branży IT, ale sam jeszcze tak naprawdę nie wiem czy bym się w tym odnalazł na 100%. Dodatkowo o informatyce na urz i jej poziomie słyszałem wiele niezbyt przychylnych opinii. No i wiadomo, papierek po uczelni w branży IT nie ma zbyt dużego znaczenia, bardziej liczy się portfolio, doświadczenie i umiejętności. Dlatego rozważam też opcję wyboru elektrotechniki na prz, bo może akurat też się w tym odnajdę i dodatkowo gdybym jednak zdecydował się na pracę w branży IT, to mógłbym w międzyczasie robić na to kursy i staże.
Co o tym myślicie i czy macie wyrobioną opinię na temat informatyki na urz? Którą ścieżkę bardziej byście mi polecali i dlaczego?
-