Skocz do zawartości
Davagoth

PWr czy WAT?

WAT CZY PWR?  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dostałem się na Cyberbezpieczeństwo na Politechnice Wrocławskiej i na Wacie cywilnym. I teraz nie wiem którą wybrać. Z jednej strony Wrocław to lepsza uczelnia, wyżej w rankingach itd. Jednak mam do niej 360km w porównaniu do 100km do Wawy. CB to w miarę nowy kierunek i jako pierwszy pojawił się na Wacie. A WAT to wiadomo, Warszawa, możliwe że większe możliwości jeśli chodzi o ten kierunek. Jednak Wrocław też nie jest słabym miastem. Może ktoś jeszcze się wypowie o studiach cywilnych na Wacie, bo słyszałem na prawdę skrajne opinie.

I co myślicie? Lepiej iść na PWr czy na WAT, jeśli chodzi o Cyberbezpieczeństwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co chciałbyś robić po tych studiach? Gdzie chciałbyś mieszkać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Łukasz napisał:

A co chciałbyś robić po tych studiach? Gdzie chciałbyś mieszkać? 

Szczerze to nie wiem co mi się tam spodoba, gdzie się załapie na praktyki itd, co polubię robić. Na razie myślę o jakimś analityku, programiście. A mieszkać to chciałbym bliżej domu, chociaż w moim mieście są strasznie słabe możliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co stosujesz cytat post pod postem? 

Mam dobrą pamięć. Wiem co napisałem. Zapoznaj się z regulaminem Forum. 

Ale taki kierunek jak cyberbezpieczenstwo nie spełnia Twoich oczekiwań. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory, jestem tu nowy XD

Generalnie chciałbym zajmować się bezpieczenstwem sieci, centra danych, moze w jakichś firmach państwowych. Analityk chodziło mi o analizowanie zagrożeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie po prostu informatyka? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo informatyka kojarzy mi się stricte z programowaniem, a nie chcę się tym w 100% zajmować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko cyberbezpieczenstwo to taki kierunek który ładnie brzmi ale o karierę po tym trudno. Każdy woli informatyka który dodatkowo robił np podyplomowe z cyberbezpieczenstwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, ale ja już się dostałem więc teraz można dyskutować czy to był dobry wybór czy nie, ale wolę się skupić na tym czy lepszy będzie w moim przypadku Wrocław czy WAT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to sam musisz sobie odpowiedzieć czy wolisz Wrocław czy Warszawę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Podobna zawartość

• Przez ToSemJa
      Zatrudnię na umowę zlecenie lub o dzieło Studenta studiów technicznych z Wydziału Mechanicznego do rysowania rysunków technicznych, rysunków 2D i 3D wg. wskazań zleceniodawcy. Praca w większości zdalna, wymagane 1-2 w tygodniu zgłoszenie się do siedziby firmy w celu konsultacji przesłanego rysunku, naniesienia koniecznych poprawek pod okiem zleceniodawcy itp. na ok 2-3h.

Wymagania
      Status Studenta do 26 roku życia
      Kierunek techniczny najlepiej wydział Mechaniczny
      Znajomość języka angielskiego
      Wyobraźnia przestrzenna
      Punktualność
      Chęć do pracy

Zapewniamy
      Umowę zlecenie lub o dzieło - do uzgodnienia
      Zadaniowy charakter pracy
      Praca hybrydowa

Tel. 787 005 528
    • Przez Houdini
      Czy ktoś może mi napisać obiektywną opinię na temat Wat-u? Naczytałam się wielu nieprzyjemnych rzeczy o tej uczelni, szczególnie o tym jak traktowani są na niej studenci, czy rzeczywiście jest aż tak źle? Interesuje mnie kierunek inżynieria materiałowa i naprawdę chciałabym go studiować ale przeraziły  mnie niektóre opinie.
      Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
    • Przez Houdini
      Czy ktoś może coś napisać o kierunku inżynieria materiałowa na WAT? Wszędzie widzę opinie na temat informatyki i logistyki na tej uczelni, jednak nie mogę niczego znaleźć o tym konkretnym kierunku, może ktoś mógłby napisać jak wyglądają takie studia?
    • Przez Julia111
      Witam wszystkich! Dostałam się na mechatronikę na Politechnikę Wrocławską oraz na automatykę i robotykę na Politechnikę Śląską. Zastanawiam się co wybrać, która uczelnia ma wyższy poziom nauczania oraz który kierunek studiów daje mi większe możliwości rozwoju. Dziękuję za odpowiedzi!
    • Przez Zurix11
      Hej, studiuję logistykę na Politechnice Lubelskiej, niestety nie jestem zbytnio zadowolona z uczelni. Zastanawiam się nad przeniesieniem się do Warszawy na logistykę na WAT ( również chce się przenieść do Warszawy ze względów osobistych). Niestety, nie rozszerzałam na maturze ani matmy ani fizyki, która jest obowiązkowa na Wacie. Oceny na studiach mam bardzo dobre i narazie wszystkie egzaminy mam zaliczone. Zastanawiam się czy nie napisane rozszerzenie z matmy, fizyki przeszkodzi mi w przeniesieniu, czy raczej uczelnia patrzy na oceny z egzaminów na 1 roku. Prosiłabym o rady i opinie. Może lepiej wytrzymać na Pollub i na magisterkę wybrać się na Wat?

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.