Skocz do zawartości
FragHunter12

Zarządzanie UW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Co myślicie o o kierunku Zarządzanie? Interesuje mnie tylko Uniwersytet Warszawski. Jak z perspektywami po kierunku? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, 

O co dokładnie pytasz. Co chciałbyś robić po takich studiach? Masz jakiś pomysł na siebie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym się dowiedzieć trzech rzeczy:

1. Czy poleca Pan administrator i inni użytkownicy te studia pod kątem przydatności dla studenta, czy można coś przydatnego życiowo z nich wynieść. 

2. Jak z pracą po tych studiach, etat

3. Czy studia kształtują charakter przedsiębiorczy. 

W przyszłości myślałem nad założeniem własnej działalności, i czy te studia przydadzą mi się pod tym kątem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jeśli są zgodne z Twoim zainteresowaniem to polecam. 

Te studia są o wszystkim i o niczym, całkiem dobre na I stopień, ale nie dają konkretnego zawodu, czy konkretnych umiejętności potrzebnych na rynku pracy. 

2. studia pracy nie dają.

3. Coś tam uczą, ale nijak ma to do rzeczywistości. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli miałby Pan wybrać między prawem i zarządzaniem, oba kierunki na Uniwersytecie Warszawskim, to co by Pan wybrał? Subiektywnie i obiektywnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko subiektywnie. 

Wybrałbym to co mnie interesuje :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Pan uważa, które studia bardziej przydadzą się w działalności gospodarczej: prawo ze specjalizacją gospodarczą czy zarządzanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć. Nie ma to takiego znaczenie. 

Oba kierunki mozna wykorzystać. Jednak żaden z nich nic nie daje w kwestii sukcesu działalności 

Jeśli prawo to pamietaj że jedynie studia jednolite magisterskie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Temat automatyzacji i robotyki w porównaniu z IT to zdecydowanie fascynująca kwestia. Oba te obszary mają swoje unikalne cechy i możliwości. Automatyzacja i robotyka to dziedziny, które zyskują na znaczeniu, ponieważ technologia staje się coraz bardziej zaawansowana. Praca w tych dziedzinach może otworzyć drzwi do projektowania zaawansowanych robotów, systemów automatyki przemysłowej czy też tworzenia rozwiązań z zakresu sztucznej inteligencji. Z drugiej strony, IT to obszar, który jest nieodłącznie związany z naszym codziennym życiem. Programowanie, rozwijanie oprogramowania, tworzenie aplikacji mobilnych i webowych - to wszystko wpływa na rozwój technologii cyfrowej. Jeśli jesteś zainteresowany nauką programowania, warto zastanowić się nad kursem jak https://goit.global/pl/courses/python/, który może być doskonałym punktem wyjścia do zdobycia umiejętności programistycznych. Niezależnie od tego, czy wybierzesz automatyzację i robotykę, czy IT, oba te obszary oferują wiele perspektywicznych ścieżek kariery. To kwestia Twoich zainteresowań i pasji. Warto jednak pamiętać, że umiejętności związane z IT są coraz bardziej poszukiwane na rynku pracy, co może być dodatkowym czynnikiem decydującym przy wyborze." Pamiętaj, że wybór między automatyzacją, robotyką a IT zależy od Twoich osobistych zainteresowań i celów zawodowych. Każdy z tych obszarów ma wiele do zaoferowania, a nauka programowania może być doskonałym punktem wyjścia do wielu z nich.
    • A wiesz coś o specjalności Transportu (pilotaż samolotów transportowych) na studiach wojskowych? Myślałem o pójściu na to.
    • Przypomniały mi się studenckie lata i roześmiałam się
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.