-
Podobna zawartość
-
Przez Julia111
Witam wszystkich! Dostałam się na mechatronikę na Politechnikę Wrocławską oraz na automatykę i robotykę na Politechnikę Śląską. Zastanawiam się co wybrać, która uczelnia ma wyższy poziom nauczania oraz który kierunek studiów daje mi większe możliwości rozwoju. Dziękuję za odpowiedzi!
-
Przez zIaMaL
Witam.
Jestem tegorocznym maturzystą oraz wybieram się na studia informatyczne. Dostałem się na trzy uczelnie mianowicie Politechnikę Wrocławską (Informatyka Techniczna) , Politechnika Krakowska (Informatyka) oraz WAT (Informatyka). Za Wrocławiem przemawia fakt, że uczelnia jest w czołówce, ale wolałbym być na zwykłej informatyce, ponieważ z tego co się dowiedziałem to Informatyka techniczna jest bardziej ukierunkowana w Elektronikę, co mnie dosyć średnio interesuje. I moje pytanie co byście mi polecili w podanej sytuacji? Czy informatyka techniczna jest bardziej kierunkiem związanym z elektroniką niż informatką?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Davagoth
Witam,
Dostałem się na Cyberbezpieczeństwo na Politechnice Wrocławskiej i na Wacie cywilnym. I teraz nie wiem którą wybrać. Z jednej strony Wrocław to lepsza uczelnia, wyżej w rankingach itd. Jednak mam do niej 360km w porównaniu do 100km do Wawy. CB to w miarę nowy kierunek i jako pierwszy pojawił się na Wacie. A WAT to wiadomo, Warszawa, możliwe że większe możliwości jeśli chodzi o ten kierunek. Jednak Wrocław też nie jest słabym miastem. Może ktoś jeszcze się wypowie o studiach cywilnych na Wacie, bo słyszałem na prawdę skrajne opinie.
I co myślicie? Lepiej iść na PWr czy na WAT, jeśli chodzi o Cyberbezpieczeństwo?
-
Przez Bartek5261
Witam,
czy jest ktoś tutaj studiujący elektronikę na PWr ze specjalnością inżynieria akustyczna lub na AGH inżynierię akustyczną i mógłby podzielić się wrażeniami jak to obecnie wszystko wygląda? Czy jest duża różnica pomiędzy tymi uczelniami i nauczaniem? Dostałem się na oba kierunki i mam dylemat przy wyborze.
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.
-
Przez Krzysztof W
Dzień dobry, jestem zainteresowany kierunkiem studiów Inżynieria Elektroniczna i Komputerowa (studia I stopnia). Na chwilę obecną w naszym kraju jest on dostępny tylko na Politechnice Wrocławskiej w języku angielskim (Electronic and Computer Engineering). Wg. mojego rozeznania, pierwsze cztery semestry są zbliżone do Automatyki i Robotyki, a w kolejnych trzech pojawiają się różne kursy wybieralne które będą mieć wpływ na to, na jakie dziedziny pracy jesteśmy zorientowani. II stopień nie jest jednolity, możliwe jest robienie magisterium "na kierunkach Elektronika, Automatyka i Robotyka, Informatyka, Telekomunikacja oraz kierunkach pokrewnych".
Kierunek na PWr: https://weka.pwr.edu.pl/kandydaci/electronic-and-computer-engineering
http://rekrutacja.pwr.edu.pl/wyszukiwarka-kierunkow-studiow/inzynieria-elektroniczna-i-komputerowa-w4-i-st-8634.html
Zdaje się, że w tym roku pojawili się pierwsi inżynierowie elektronicy po tym kierunku z PWr.
Moje pytania do osób na/po tym kierunku:
- Czy komunikacja z wykładowcami po angielsku jest/była dużą przeszkodą?
- Czy jest kładziony większy nacisk na konkretne dyscypliny, np. na Elektronikę?
- Jakie są typowe perspektywy pracy oraz II stopnia studiów po tym kierunku?
- Byłbym też wdzięczny za porównanie tego kierunku z AiR lub Informatyką.
Z poważaniem, Krzysztof.
-