-
Podobna zawartość
-
Przez Meowek_kitulek
Witam. Stwierdziłem, że chciałbym po szkole średniej iść na studia graficzne. Tworzenie logo, bannerow, przerabianie i upiększanie zdjęć. Jakie są wymagania do dostania się na takie studia? Co trzeba zdać na maturze by się dostać? Nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji. Byłbym wdzięczny za informację
-
Przez MRG
Witam. W maju zdaje maturę i zamierzam pójść na politechnikę na kierunek mechanika i budowa maszyn i w związku z tym będę potrzebował nowego laptopa i tu jest lekki zgrzyt bo aż tak dobrze się na tym nie znam. Ogólnie to z tego co czytałem dowiedziałem się że na tym kierunku może przydać się mocniejszy sprzęt i mam nawet pewne wymagania
Matryca 15.6'
Procesor min 2.2 GHz
Ram min 6 GB
Dysk ok.500 GB
Jakie jeszcze kryteria powinienem i wziąć pod uwagę przy wyborze laptopa? I, jaki polecacie model spełniający takie kryteria i w miarę tani?
-
Przez bhs10
Hej, myślę że jeśli wszystko dobrze pójdzie to zacznę w tym roku studiować mechanikę i budowe maszyn (zapewne na Politechnice Rzeszowskiej) i zastanawiam się już jaki laptop wybrać. Nie chodzi mi tu o konkretne modele tylko czy:
-wystarczy mi rozdzielczośc 1366x768 (chodzi tu głównie czy nie będzie mi dużo wygodniej przy jakimś CADzie na full HD czy może przy tym co się tam robi to mniejsza wystarczy)
-czy procek pokroju i3 nie będzie zbyt słaby na czas studiów xd
Z resztą sobie poradzę tylko nwm czy ta rozdziałka nie za mała będzie
-