Skocz do zawartości

Ranking


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 16.12.2013 uwzględniając wszystkie działy

  1. 1 punkt
    Dzisiaj przepis na dżem z dyni z pomarańczami 0,5 kg dyni (miąższ, bez pestek pokrojony w kostkę) 1 pomarańcza cukier, sok z cytryny i cynamon (szczypta) do smaku Dynię wrzucamy do garnka dodajemy odrobinę wody i "smażymy" do rozgotowania, pomarańczę (dokładnie umytą i sparzoną) ocieramy ze skórki na tarce, obieramy i pokrojone cząstki dorzucamy do dyni, dodajemy sok z cytryny, cukier (ja dodaję ksylitol - cukier brzozowy, bardzo zdrowy i nietuczący) i szczyptę cynamonu. Z tego przepisu wychodzi niewiele dżemu, można oczywiście zwielokrotnić składniki. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min. Smacznego!


  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi nowościami i informacjami?
    Zapisz się
×

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.